Heb jij ook moeite met het snel en goed reinigen van je matrijzen?

Niet lang meer! Dé oplossing is droogijs!

Vraag nu een gratis consult aan!

Ontvang gratis advies van een van onze droogijs- en droogijsstraal-specialisten.

 • Ontvang een gratis analyse over de mogelijke implementatie van droogijs en straalapparatuur voor jouw toepassing.
 • Advies op maat. Zo helpen wij jou door je te ondersteunen in het proces. Denk hierbij aan het kiezen van de juiste afstelling van je apparatuur en het drukniveau.
 • Deze consult is geheel vrijblijvend.

Heb jij ook moeite met het snel en goed reinigen van je matrijzen?

Niet lang meer! Dé oplossing is droogijs!

Ontvang gratis advies van een van onze droogijs- en droogijsstraal-specialisten.

 • Ontvang een gratis analyse over de mogelijke implementatie van droogijs en straalapparatuur voor jouw toepassing.
 • Advies op maat. Zo helpen wij jou door je te ondersteunen in het proces. Denk hierbij aan het kiezen van de juiste afstelling van je apparatuur en het drukniveau.
 • Deze consult is geheel vrijblijvend.
ICS white logo -cryogenic
Air Liquide white logo

Benieuwd waarom jij binnenkort aan het droogijsstralen gaat?

 • Droogijsstralen, een millieuvriendelijke manier van reinigen.

Droogijsstralen (als CO2 reinigingsmethode) wordt gestimuleerd door de Nederlands overheid. Het wordt namelijk gekenmerkt als millieuvriendelijk. Hierdoor zit er een subsidie op de aanschaf van droogijsstraalapparatuur, dit kan oplopen tot wel 30% van de aanschafprijs.
Lees meer over de 'Mia Vamil' regeling in Nederland.

 • Droogijsstralen beschadigt het oppervlak niet. Dit waar andere (vaak chemische oplossingen) dat wel kunnen doen.

Met chemische reinigingsmethodes loop je het risico om het oppervlak van je matrijs te beschadigen. Dit omdat bij het verkeerd reinigen door het personeel, de mal beschadigd kan worden.

Desalniettemin is het wel van groot belang om de matrijzen goed schoon te houden. Droogijs is hiervoor dan ook uitermate geschikt. Droogijs heeft namelijk als kenmerk dat het het oppervlak niet aantast. Hierdoor kan er zorgeloos gereinigd worden.


droogijsstralen van een matrijs

 • Droogijsstralen is sneller, efficienter en makkelijker in gebruik dan de traditionele reinigingsmethoden.

Droogijsstralen is sneller omdat het niet met de hand wordt gedaan. Waar voorheen handmatig werd gereinigd, vaak met een spons en schoonmaakmiddel (al dan niet chemisch), kan het vuil er nu gemakkelijk vanaf gestraald worden. Dit maakt het niet alleen sneller in gebruik, maar de status van de matrijs kan ook veel beter gewaarborgd worden.

Het reinigen van de luchtstromen van een matrijs kan met de hand een hele opgave zijn, dit vanwege de grootte van deze luchtstroom.
Met behulp van hedendaagse apparatuur kan jij - óók dit - erg goed reinigen met en droogijsmachine.


Hoe werkt dat stralen nu precies? Lees hier meer.

Before and after

 • Droogijsreiniging helpt je met het voorkomen van afgekeurde plastic producten.

Na een aantal 'shots' wordt de mal vies. De mal krijgt kleine membraampjes op het oppervlak. Wanneer dit niet goed gereinigd wordt, kan dit leiden tot meer afgekeurde producten. Dit kan echter makkelijk voorkomen worden door het preventief reinigen van de matrijs met behulp van droogijs.

Met koolstofdioxide reinigen voor iedere shift, kan de hoogste productkwaliteit vastgehouden worden. Met slechts enkele minuten reinigen, kan de kwaliteit gegarandeerd worden.

In plaats van een hoge frequentie van periodiek onderhoud, kan met preventief onderhoud (in de vorm van droogijsstralen) het periodiek onderhoud langer uitgesteld worden. Dit zorgt voor een betere optimalisatie van je bedrijfsproces!

Hierdoor kunnen de targets gehaald worden (efficiëntie) en kan het aantal afgekeurde producten geminimaliseerd worden.

vliesjes van het oppervlak en de luchtstroom verwijderen.

 •  Droogijsstralen verlengt de levensduur van jouw matrijs. Laat je productmarge groeien door de levensduur van de matrijs te verlengen.

Het gebruik van droogijs houdt de matrijzen en de luchtstromen in de matrijzen goed schoon. Door dit te doen, kan de levensduur van een matrijs verbeterd worden.

Bespaar geld door de levensduur van je matrijs te verlengen. De aanschafprijs van een matrijs kan flink oplopen.
Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het maximale aantal 'shots' uit je matrijzen kan gehaald worden. Door goed voor de matrijs te zorgen, kan het aantal shots gemaximaliseerd worden. Dus, zorg goed voor je assets op de langere termijn!

Het oppervlak wordt niet aangetast.

 • Wij zijn een loyale en flexibele partner.

ICS produceert en levert droogijs door heel Nederland en België. Samen, zijn wij altijd op zoek naar langetermijnrelaties met onze klanten, we houden dan ook nauw contact met onze klanten. Wat de techniek van het droogijsstralen betreft, zullen wij zorgen dat jou team op de juiste wijze geïnformeerd zal worden. Dit om ervoor te zorgen dat je op een efficiënte en veilige wijze aan de slag kan gaan.

 Vraag nu je gratis consult aan!

Wat onze klanten zeggen over ICS BV, hun leverancier in droogijs.


"Om te beginnen voert ICS Dry Ice alle bestellingen correct en stipt uit. In al die tijd is er nooit iets misgegaan met een levering, wat natuurlijk prettig werken is.” - Scott Broere - Blasteq
klik hier voor het hele interview

"Matrijzen reinigen met droogijs van ICS zorgt voor een efficiënter schoonmaakproces. Hierdoor zijn we sneller en langer in productie met minder afkeurkosten, en nog milieuvriendelijk ook. - Productieleider - KIK plastics

Vul het formulier in voor een GRATIS consult!


Wil jij een snelle, efficiënte en bovenal milieuvriendelijke oplossing voor de reiniging van je matrijzen?


Heb je interesse in reinigen met droogijs? Wilt je de prijs weten van droogijs of een droogijsmachine kopen ? Of heb je kwaliteitsproblemen met de huidige manier van reinigen? Ics kan jou helpen! Wij leveren ook in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Limburg en andere plaatsen / regio's in Nederland, Vlaanderen en België. 

ICS heeft dé experts in de productie en toepassingen van droogijs. ICS kan in Nederland binnen 24 uur leveren en in Brussel, Antwerpen, Leuven of andere steden in Vlaanderen en Wallonië in minder dan 48 uur.

Lees meer over de droogijsfabrikant ICS.